Mitt medryttarkontrakt

GUD VAD JOBBIGT DET VAR ATT SKRIVA.

Medryttarkontrakt Lövstastallet

Häst:

Född:

Ras:

Ägare:

Adress:

Telefon:

Bankgiro:

Medryttare:

Namn:

Ev. Målsman:

Adress:

Telefon:

 

Medryttare/målsman och hästägaren har kommit överens om följande:

Medryttaren har hand om hästen___ dag/dagar i veckan. Det innebär skötsel och ridning/träning av hästen (inkl.) mockning av ligghall, hjälp med påfyllning av vatten och kraftfoder efter ridning. Vilka/vilken dag bestäms mellan hästägaren och medryttaren.

Hästägarens skyldigheter

Hästägaren ansvarar för att hästen är i form för ridning samt försäkrad och vaccinerad. Hästägaren ska dessutom informera medryttaren om hur hästen ska skötas, utfodras och ridas, samt vilken utrustning som ska användas. Om hästen blir sjuk etc. Ska hästägaren informera medryttaren om detta. Hästägaren ansvarar inte för om medryttaren är försäkrad.

Medryttarens skyldigheter

Medryttaren ansvarar för att ta hand om hästen på bästa sätt och undvika onödiga risker under ridning hästhantering. Medryttaren har inget ansvar för veterinärkostnader vid eventuell skada om inte det är fråga om tydliga brister i hanteringen vad gäller säkerhet. Medryttaren ansvarar för att så fort som möjligt kontakta ägaren vid skada eller om hästen på annat sätt inte verkar frisk även vid tappskor. Dessutom åtar sig medryttaren att följa alla regler för stallet (se bilaga) och att vara ett trevligt bemötande mot andra och att städa undan allt du åstadkommit. Medryttaren ska hålla alla hästens grejer i toppskick under sina dagar gärna smörja, men tvätta bettet efter ridning.

 

Om medryttaren ska använda bommar, hindermateriel eller rida på Lövsta, Fågel eller Vistavolten måste medlemskap betalas in till GRF (Glömsta Ryttarförening).

Medryttarens rättigheter

Medryttaren har rätt till att rida ut, rida dressyr, markarbete, logering, tömkörning, avspringning på inhägnad volt, tolka samt lättare hoppning på egen hand. Om medryttaren vill hoppa sker det på hoppträning i samråd med hästägaren, alternativt när hästägaren är närvarande. Om hästägaren vid något tillfälle vill delta på träning, åka på kurs, tävling etc. med hästen på medryttarens dag erbjuds medryttaren att rida igen en annan dag. Medryttaren får inte låta någon annan rida hästen utan hästägarens lov. Om medryttaren fått lov att låta någon annan rida hästen måste medryttaren alltid vara med i stallet och hålla allt under uppsikt, det är medryttarens ansvar om något händer medföljaren.

Pris och betalning

Medryttaren betalar___kr/månad till hästägaren. Betalningen ska vara hästägarens tillhanda senast den 28:e varje månad. Inledningsvis betalar medryttaren____kr i deposition, d.v.s. kostnaden för 1 månad. Medryttaren har 2 månaders uppsägningstid av detta kontrakt. Om uppsägning inte skett förlängs kontraktet automatiskt med 2 månader i taget. Ägaren har rätt att säga upp medryttaren utan 2 månaders uppsägningstid om kontraktet inte följs man får då ej tillbaka sin deposition.

Om hästen skulle bli halt eller på annat sätt sjuk så att den inte kan ridas betalar medryttaren som vanligt för upp till 1 månad utan ridning. Om hästen blir sjuk längre tid, d.v.s. mer än 1 månad, och medryttaren ska fortsätta när hästen är frisk kan medryttaren ta paus (betalningsfri period) efter första sjukmånaden.

Medryttaren kan inte få rabatt eller ersättning om den inte kunnat rida någon av sina riddagar pga. sjukdom eller annat. Medryttaren har inte heller automatisk rätt att rida ”rida igen” en annan dag, men kan i mån av lediga dagar eventuellt få göra det. Om medryttaren vet att den inte kan rida en viss dag och säger till i förväg så kan hästägaren försöka hitta en annan dag åt medryttaren. Längre uppehåll, t ex resor/semester kan kompenseras om medryttaren säger till i god tid, eventuell ”igenridning” för dagarna som missas. Om hästen ska vila under en period får medryttaren automatiskt en betalningsfri period.

 

·        Stallägaren ska godkänna alla som är/vill bli medryttare i stallet på liknande sätt alla hästägare måste godkännas för att få flytta in! Det som gäller är främst att respektera stallreglerna och säkerheten i hästhanteringen, vara ordentlig med att städa efter sig och ha ett trevligt bemötande, t ex hälsa på alla osv. För att bidra med en trevlig stämning i stallet.

Datum, ort                                             Underskrifter

 

 

 

Jag har läst och åtar mig reglerna för Lövstastallet (se bilaga). Jag är medveten om att jag ej får fortsätta som medryttare om jag inte följer stallreglerna eller hästägaren trots tillsägelse. Detta pga. att det är hästägarens ansvar att se till att medryttaren följer stallreglerna och kontraktet. Om medryttaren inte gör det riskerar även hästägaren att bli uppsagd tvingas flytta från stallet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0