Torsdags-tisdagsinlägg :)

Hallo! Sorry för att jag inte skrev i tisdags men jag hann inte, så jag skriver nu :)
Det här med ledarskapet har blivit mycket bättre nu med Victor, han lyssnar mycket bättre och stannar när jag stannar (finns såklart rum för förbättringar).

Så i tisdags vågade jag inte rida på vår volt så istället red jag först till ängen, men det var dåligt underlag så jag red i väg till vista volten och red lite där. På vägen tillbaka övade vi lite skänkelvikning, det gick bra för vänster skänkel men inte lika bra för höger.

När jag borstade av honom fällde han skit mycket, som vanligt, och nu hamnade det på min nytvättade tröja -.-

ja men det var väl typ allt!




Med Victor, Sandra och mamma...

Salut (tänkte vara lite internationell som ni kanske märkt)! Idag följde min mamma med till stallet, trots att hon har brutit armen! Vilken kämpe! Hon fick inte testa att rida dock, det blir en annan gång... Riktigt förvånad blev jag när jag såg Sandra på Stallplanen med Victor (en sekund trodde jag att jag hade tagit fel dag...), hon hade alltså slutat tidigare och därför ridit innan mig. Jag red på volten, Sandra hade planerat att jag skulle rida på Vista-volten men eftersom jag hade mamma med mig skulle det bli jobbigt för henne att gå :P Så nästa vecka tror jag att jag ska rida där, för den var tydligen helt fri från snö och is! :D

I början fick jag lite ridlektion av Sandra och då gick det ganska bra, men sen när jag red själv gick det sämre :/
I galoppen gick det lite för snabbt och han halkade till i leran! Jag halvt flög och halvt hoppade av i farten :P
Ingen av oss blev skadade som tur var, nästa gång blir det lugnare galopp. Min mamma gav mig lite tips :P

Jobbade lite med det där med ledarskap från marken sen när jag skulle lämna honom i hagen. Nu funkar det faktiskt ganska bra, men jag tror inte att han helt accepterat mig som sin ledare...

Au revoir!
/Ebba


Värsta dåliga sitsen Dx Men ni får nöja er med den första bilden på när jag rider Victor!


Lite suddig (foto av ett foto) men det är min mamma när hon var ung på sin häst Don Juan, när de tog emot sitt pris efter en hopptävling! Kan ju även skryta med att hon klått en viss ryttare som heter Peter Eriksson i hoppning när hon var ung! Nu har hon precis börjat med western ridning :)


Who's the boss?

¡Hola! (jepp, hade spanska prov idag)
Dagens ridning gick ganska bra, men kunde ha gått MYCKET bättre... :/
Victor har inte bara bytt hage men också humör, så han är mycket hingstigare nu -.-'
Volten gick inte att rida på så först red jag ensam till ängen en bit bort och övade halter (han ville verkligen inte stå still!!) och att hålla formen och sådana saker. På vägen tillbaka mötte jag Vanessa och Alexandra (de kunde mitt namn, hur vet jag inte :P), vi red ut i en halvtimme och trava. Jag galopperade pyttelite också :]
Skrittade av på volten och sen borstade jag av honom. Han fällde helt sjuuuuukt mycket! Trodde jag hade borstat bort hela hästen när jag var klar... Ett tips till alla som funderat på att borsta en fällande häst i motvind: Gör inte det, om ni nu inte råkar tycka om att se ut som en Yeti :)

När jag skulle lämna honom i hagen kunde han inte vänta med att träffa the ladies så han fick väldans bråttom. Tack vare Alexandra och Vanessa fick jag tillslut stopp på honom! Jag backade honom en bit men jag hann inte göra så mycket mer än så för jag var tvungen att springa till bussen, så nästa vecka ska jag försöka vara lite mer dominant!
Berättar nästa vecka hur det gick...

¡Hasta luego! :)
/Ebba

Piiiigg häst!

Aloha! 2 veckor sedan förra bloggningen... Det beror på att jag inte red förra tisdagen eftersom Victor hade blivit skadad :( Men nu är han bättre! :D Var i stallet igår tillsammans med Tess och Sandra för bli visad runt i det nya stallet (åh just det, han har flyttat till ett nytt stall! :P). Fick rida lite då också!
När jag kratsade hovarna upptäckte jag att han hade tappat en sko, men han var inte halt så jag kunde rida :)
Idag red jag med inspänningstyglar (heter det så...? hoppas ni förstår vad jag menar i alla fall :)). Gick i form stora delar av lektionen! :D Övade på att galoppera på volt, och det var tur det för om jag hade galopperat på fyrkantsspåret hade han hoppat över staketet och vi skulle ha varit i Kiruna ungefär nu! Jättepigg var han! Men tillslut gick han jättefint i galoppen också! :D

Satsade på att gå från stallet 18:30, men när jag var klar med Victor ringde Tess och då fick jag ta in Örnen och ge honom hans mat också (eftersom NÅGON hade glömt det!). Det hela slutade med att en mycket andfådd Ebba missade bussen :/ Men jag pratade med mamma hela tiden och tittade på stjärnorna så tiden gick ganska snabbt :)

Nu måste jag verkligen sluta skriva för jag måste plugga SO (mamma tror att jag sitter och skriver en text om franska revolutionen vid datorn :P) och äta singoalla kakor!

Ses nästa tisdag!
Aloha! (Hawaiianare är sköna som har samma ord för hej och hej då :P)/ Ebba

RSS 2.0